Elvii laserbehandeling

Elvii Laserbehandeling

De Elvii is een Diodelaser. Diodelasers zijn uiterst effectief in het behandelen van rode vaatjes en pigment. Verder kunnen steelwratjes worden weggehaald en kan rosacea en couperose behandeld worden met deze laser. Bij behandeling van oppervlakkige rode vaatjes is er vrijwel direct resultaat zichtbaar. Bij pigmentbehandeling zal het pigment eerst donkerder kleuren, waarna het resultaat zichtbaar zal zijn. Bij een laserbehandeling wordt licht in de huid omgezet in energie. Dit zorgt ervoor dat de bloedvaatjes worden verwarmd, waardoor de vaatwand samentrekt. Vervolgens zal het lichaam de overblijfselen opruimen. Met een laser van slechts enkele millimeters kunnen zichtbare vaatjes nauwkeurig behandeld worden, zonder dat de huid eromheen beschadigd raakt.

De behandeling

Wanneer u ervoor heeft gekozen om uzelf te laten behandelen, zal uw huid van te voren gereinigd worden. Hierna zal er gevraagd worden om een bril op te doe. Op deze manier blijven de ogen beschermd tegen laserstralen. Vervolgens zal uw behandelaar de plekjes een voor een gaan belichten. Bij het behandelen van rode vaatjes zullen deze door de warmte worden dicht gesnoeid. Hierna hebben de zichtbare vaatjes geen functie meer en zal het lichaam deze afvoeren.

Bij pigmentbehandeling neemt pigment de energie van een laserstraal op, waarbij het pigment in korte tijd heel heet wordt. Het pigment wordt als het ware uit elkaar geschoten. Dit zal leiden tot afschilfering en/of korstjes die vanzelf genezen. Het overige pigment wordt door het lichaam zelf afgevoerd.

Wat moet ik doen voor en na de behandeling?

Tot 4 weken voor en vier weken na de behandeling moet u beschermd zijn tegen zonlicht. Als het onvermijdelijk is en u toch wordt blootgesteld aan zonlicht, dient u zonnebrand van minimaal factor 30 te gebruiken. Het is belangrijk dat de huid niet gebruind is tijdens de behandeling.

Hoe vaak moet ik behandeld worden ?

Tussen verschillende behandelingen moeten 4 tot 6 weken zitten. Deze tijd heeft het lichaam nodig om de plekjes op te ruimen. Voor het verwijderen van pigment zijn gemiddeld 1 tot 3 behandelingen nodig. Echter kan het aantal behandelingen altijd afwijken.

Hoe lang duurt een behandeling?

Hoe lang een behandeling duurt hangt af van de hoeveelheid plekjes en de locatie hiervan. In de meeste gevallen duurt het enkele minuten, maar bij grote oppervlakten kan het iets langer duren.

Doet de behandeling pijn?

De behandeling doet geen pijn. De warmte die gevoeld wordt zodra een puls wordt gezet is binnen een fractie verdwenen. Na de behandeling kunt u een warm en enigszins branderig gevoel ervaren.